Nieuwe Maan Vrouwencirkels

De Vrouwencirkels die ik faciliteer komen eigenlijk in verschillende vormen. Dit komende jaar vinden op of rond de Nieuwe Maan Vrouwencirkels plaats in Edanz, Groningen. Check de data hieronder! Daarnaast ben ik ook in Drachten en Nietap te vinden, en wat zich verder nog aandient vind je hier op de website!

Daarbij is het ook mogelijk om een Vrouwencirkel bij jou thuis te doen! Zo kan je in een vertrouwde omgeving kennismaken met het concept, en de vrouwen uitnodigen waar jij je prettig bij voelt. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Geplande Vrouwencirkels:

Hieronder vind je alle data in 2020 voor de Nieuwe Maan Vrouwencirkels in Edanz, Groningen.
Deze data zijn onder voorbehoud, houdt altijd mijn website of de agenda van Edanz in de gaten.
Daarbij zal er voor elke vrouwencirkel een FB evenement worden gemaakt met de juiste datum/tijd.

Woensdag 14 oktober
Dinsdag 17 november
Dinsdag 15 december

Nieuwe maan oktober - yin&YANG

Woensdag 14 oktober 19:30-21:30 in Edanz, Groningen – Nieuwe maan in Weegschaal- Yin&Yang

We naderen weer een nieuwe maan, en deze vrouwencirkel gaat over het vinden van de balans. We onderzoeken Yin & Yang, de feminiene en masculiene energieën in onszelf.

De nieuwe maan vrouwencirkel is een moment voor reflectie, onderzoek en zelfinzicht. De avond bestaat uit een meditatie, deelrondes en schrijfopdrachten.

Wegens COVID-19 graag eigen kussentje en kleedje meenemen, kleed je warm en comfortabel en neem evt. een flesje water mee. We houden afstand en ik ga er van uit dat je alleen komt als je klachtenvrij bent 🙂

Bijdrage €8 (€6 met Edanz Strippenkaart)

Informatie

In 2016 heb ik het fenomeen Vrouwencirkel ontdekt en het voelde als een warm bad, een veilige plek om in te ontspannen en even dieper in jezelf te keren in verbinding met andere vrouwen. Tijdens mijn tijd in Zweden ben ik zelf Vrouwencirkels gaan faciliteren, omdat ik anderen graag de kans wil geven om net als ik dit wonder te ervaren. Vanaf 2018 faciliteer ik ook Vrouwencirkels in Groningen & Drachten en vanaf 2020 in Nietap.

Waarom vind ik dit zo belangrijk? Women need a tribe! Veel Westerse vrouwen leven steeds meer geïsoleerd als gevolg van de individualisering van de samenleving. Ja we hebben onze vrouwenclubjes, ladies nigths en noem maar op, maar echt samenkomen in diepe verbinding; dat was iets wat ik nog miste! Het onderstaande filmpje geeft kort weer waar ik het over heb: Sisterhood!

Over mijn Cirkels

Mijn cirkels zijn laagdrempelig, laag in zweefgehalte en hoog in nuchterheid, rust, ruimte en verbinding.
Je bent van harte welkom om eens te komen ervaren!

We komen samen in een groep vrouwen, gaan daadwerkelijk in een cirkel op de grond zitten in een rustgevende ambiance (muziekje, kaarsje etc.). De avond bestaat in ieder geval uit een meditatie, een reflectie op een bepaalde vraag of thema en een sharing; waarin we delen over wat het thema met ons doet bijvoorbeeld.

Het wordt geen gezellig Theekransje waar we lekker met elkaar gaan kleppen, maar juist een rustige ruimte waarin je even dichter bij jezelf komt, omringd door andere vrouwen, dieper ingaand op een bepaald thema.

Ik plan 2 uur in voor een vrouwencirkel; kan zowel overdag als in de avond plaatsvinden.

Welkom & Introductie
Ik open de cirkel: vertel wat we gaan doen, zeg iets over de ‘regels’ en ga verder in op het thema van die maand.

Grounding & Check-in:
We doen een korte meditatie, even de gebeurtenissen van de dag loslaten, settelen in de ruimte en intunen. We checken even in (kort rondje met namen, staat van zijn, etc.) en gaan dan verder met de:

Heart Meditation*:
Deze is elke keer hetzelfde, maar wordt opgevolgd door de:

Theme Activation*:
Hierin wordt het thema geïntroduceerd, als onderdeel van de meditatie.

*Deze onderdelen heb ik vertaald naar het Nederlands & Fries. Soms kies ik voor de Engelse audio opname

Daarna gaan we over op de reflectie, exploratie en/of oefeningen.
We gaan dieper in op een bepaalde vraag/stelling rondom het thema. Ieder voor zich, op basis van de Sharing-principes: jij deelt, wij luisteren. Geen feedback, geen discussie, ieder voor zich, en de rest met liefdevolle luisterende oren.

Eventueel doen we nog een leuke opdracht, deel ik nog een tekst of gedicht of gaan we dansen, maar in ieder geval doen we nog een sluitingsrondje in de vorm van een korte meditatie en Sharing!

Tot zover de informatie, kom vooral langs om het te ervaren!

Bel/app mij als je meer wilt weten, vragen hebt of je aan wilt melden:
0652691020

Check ook even The Global Sisterhood, die elke maand de meditaties/thema’s leveren.

Liefs,
Liesbeth